Godt at vide før en genhusning

Alternate Text

En genhusning behøver ikke at være en kompliceret proces, selvom det indledningsvist virker uoverskueligt. Vi har stor erfaring med genhusninger, og vi får god feedback fra vores kunder. Der er nogle praktiske forhold, man skal være opmærksom på, når behovet opstår. Derfor har vi forsøgt os med nedenstående guide, som I forhåbentlig kan få glæde af, hvis i har behov for genhusning.

Hvis I ønsker at vide mere, så er I selvfølgelig velkomne til at tage kontakt: Vi sidder klar til at gøre det nemt for jer.


God læselyst!

 

Hvem finder den midlertidige bolig?

Det varierer fra forsikringsselskab til forsikringsselskab. Nogle forsikringsselskaber beder dig om at finde boligen på egen hånd (under nogle prædefinerede kriterier), mens andre forsikringsselskaber tilbyder dig nogle konkrete løsninger, som du kan tage stilling til.

 

Hvad kan du forvente ved en genhusning?

Dine muligheder for genhusning kan være forskellig, afhængig af dit forsikringsselskab og din forsikringspolice. Oftest skal genhusningsboligen være sammenlignelig i størrelse, type og stand med din nuværende bolig. Du må derfor ikke forvente at blive indlogeret på kostbart hotel med morgenmad og fitnessrum i kælderen, men du kan forvente at din genhusningsbolig minder om det du kommer fra - både i antallet af værelser, størrelse og stand. 

Vi anbefaler altid en god dialog med dit forsikringsselskab, inden du påbegynder jagten på din midlertidige bolig. Så ved du bedre, hvad du skal kigge efter - og hvad du kan forvente. 

Vi står selvfølgelig også klar til at hjælpe og vejlede, hvis det ønskes. 

 

Hvornår bliver man typisk genhuset i midlertidig bolig?

Ved større skader, hvor du skal genhuses i et par uger eller måneder, anbefaler de fleste forsikringsselskaber at du leder efter lejlighed, hus, sommerhus eller lignende.

Der er nogle fordele ved at leje sig ind i en midlertidig, møbleret og fuldt serviceret bolig, da denne boligtype typisk er indflytningsklar - og har indflytning fra dag til dag. Man plejer blot at skulle medbringe sit tøj og personlige ejendele.  

 

Frivillig genhusning ved boligsalg eller større renoveringsprojekter

Hvis du har solgt din bolig, og har senere overtagelse på din nye, kan genhusning i en serviceret lejlighed måske være svaret. På den måde er du ikke under pres, men du har en god, midlertidig base, ro og tid til at søge efter den perfekte, nye bolig. 

Det samme gælder også for renoveringsprojekter, som typisk gør bolig svær eller umulig at bebo, mens arbejderne står på. Her har servicerede lejligheder typisk fuldt udstyrede køkkener, håndklæder, sengetøj, wif, elektroniki og møbler. På den måde har man en plug-and-play løsning ved hånden, hvis det midlertidige behov måtte opstå.

 

Hvis du har spørgsmål, er du velkommen til at kontakte os: 

kontakt@movinn.dk

+45 88 33 88 38